Oprichtingsvergadering

logo

Oprichtingsvergadering en tevens eerste Algemene Ledenvergadering.

Tijdens deze vergadering werd het bestuur gekozen bestaande uit Koen van den Dool (voorzitter), Jan Kapaan (penningmeester) en Jaap de Nachtegaal (secretaris). Gestreefd wordt naar een bestuur dat uit 5 personen bestaat. In de komende tijd zal gezocht worden naar mogelijke kandidaten (is inmiddels gelukt). Vervolgens werd door de penningmeester inzicht verschaft in de financiële situatie.

Daarna werd de vergadering onderbroken voor een muzikaal intermezzo. De aanwezige vrienden/leden werden uitgenodigd om rond het Duyschot-orgel plaats te nemen waarop Niels-Jan van der Hoek (één van de vaste organisten op het Duyschot-orgel) na een toelichting, de 12 variaties op het lied “Warum betrübst du dich, mein Herz” van Samuel Scheidt vertolkt. Hij koos met opzet voor dit werk omdat hierin de schitterende registraties van het orgel optimaal te beluisteren zijn.

Daarna werden de leden door hem nog vergast op de bekende Fantasie en Fuga in g-moll van J.S.Bach, waarin het orgel in al zijn voornaamheid eveneens zeer tot zijn recht kwam. Tenslotte werd met de vrienden van gedachten gewisseld over hun ideeën voor interessante excursie-mogelijkheden in de toekomst. Al met al een zeer levendige discussie.