Video’s

Op deze pagina vindt u opnames en fragmenten van concerten van de stichting Duyschot-concerten.

Fragmenten concert 15 april 2023 met van Swieten Society

Fragmenten concert Bart Jacobs op 14 januari 2023

 

Fragmenten concert Christmas Carols op 17 december 2022

 

Fragmenten orgelconcert Jos van der Kooy op 19 november 2022

Fragmenten concert Gerrieke Verheij (barokcello en blokfluit) en Ilil Danin (virginaal en orgel) op 15 oktober 2022

https://fb.watch/gmnD0r8TFE/

https://fb.watch/gmnI2dZES-/

https://fb.watch/gmnK4y_tG8/

Fragmenten concert door Duo Ebano op 23 april 2022

Fragmenten orgelconcert Rik Melissant en Martien de Vos op 5 maart 2022

Black Pencil Best 5 februari 2022
In onderstaande video ziet u enkele fragmenten van het optreden van Black Pencil op 5 februari 2022. Black Pencil richt zich op een breed repertoire. In de serie Duyschot Concerten brengen zij het programma Black Pencil Best. Daarin vertolkt het gezelschap muziek uit de Engelse Renaissance en de vroege Barok. Oude muziek in een nieuwe benadering. John Dowland, Thomas Morley, William Byrd, Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi.

Concert Combattimento 4 december 2021
Combattimento speelt muziek uit de barokperiode. Bekende en onbekende werken uit de 17e- en 18e-eeuwse barokmuziek vormen de kern van ons repertoire en dan vooral de stijlen waarin fantasie en beweging een grote rol spelen. De leden van Combattimento, ieder met solistische kwaliteiten, dragen een schat aan opgebouwde kennis en ervaring met zich mee en willen het publiek hier deelgenoot van maken. Samen vormen we een hecht ensemble dat jaren heeft gewerkt en blijft werken aan een geheel eigen klank en speelwijze: energiek, vurig, stijlbewust.

Concert Gardino Musicale 6 november 2021
“Oh Nederland”
Een programma rond 17e eeuwse Nederlandse muziek. Gespeeld worden werken van Nicolaus à Kempis, Unico van Wassenaer, Sweelinck, maar ook Mozart, die hier enige tijd heeft verbleven.

Duyschot Concert 9 oktober 2021
Voor 9 oktober is er een mooi programma rond kerkliederen samengesteld. De muziek die tot klinken wordt gebracht, is bedoeld om uit te voeren tijdens kerkdiensten, maar werd ook vaak uitgevoerd in huiskamers.
Van J.S. Bach zal de bas-aria ‘Liebster Immanuel, Herzog der Frommen’ klinken.
Van de onbekende Duitse componist August Kuhnel staan er instrumentale variaties over het lied ‘Herr Jesu Christ, du höchstes Gut’ op het programma. Dit wordt gecombineerd met de harmonisatie die Bach bij dit lied maakte.
Er staat ook Franse kamermuziek op de lessenaars: psalmen van Goudimel en Lejeune en sonates van Boismotier, Morel en Hotteterre.
In dit programma worden tekstgebonden en niet tekstgebonden muziek gecombineerd, wat zorgt voor een zeer afwisselend geheel.

Duyschot Concert op 17 april 2021
Programma:

Jan Pieterszn. Sweelinck (1562-1621)
1. Soll es sein (8 variaties)

Heinrich Scheidemann (ca. 1595 – 1663)
2. Preambulum in d
3. Christ lag in Todesbanden (3 versus)

Dieterich Buxtehude (1637-1707)
4. Preludium in g moll, BuxWV 163

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
5. Ach bleib bei uns, Herr Jesu Christ, BWV 649
6. Suite in a moll, BWV 818a
– Prelude
– Allemande
– Courante
– Sarabande
– Menuett
– Gigue

Rien Donkersloot (1985*)
7. Improvisatie

Duyschot Concert 13 maart 2021
Op 13 maart ontvingen wij Duo Mong, bestaande uit Yulia Gubaydullina (viool) en Aliya Iskhakova (piano) . Dit duo werd in 2012 opgericht als een kamermuziekensemble van het Kazan State Conservatory uit Kazan, Rusland. In 2018 kreeg het duo een tweede start in Nederland, het land waar beide muzikanten naartoe verhuisden om hun opleiding voort te zetten met (inmiddels afgeronde) masterstudies aan de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam. Op het programma staan werken van Tsjaikovski en Grieg en een stuk van de Tataarse componist Yarullin. ‘Mong’ is een Tataars woord dat staat voor melancholie, hartelijkheid en lyriek.

Duyschot Concert 13 februari 2021, duo De Thuiskomst
Een bijzonder concert van duo De Thuiskomst: klassieke muziek gespeeld op viool en accordeon! De Thuiskomst bestaat uit Quirine van Hoek (viool) en Ellen van Zijm (accordeon). Door de ongewone combinatie van instrumenten weten zij hun publiek telkens weer te verrassen met de ongekende mogelijkheden in klank en repertoire. Zij staan bekend om hun afwisselende programma’s. Op het programma van 13 februari staan diverse werken uit de Barok, waaronder ‘Winter’ uit de Vier Jaargetijden van Vivaldi, maar ook een aantal Roemeense volksdansen van Bartok.