Openingsconcert seizoen 2014-2015 zaterdag 4 oktober 16:00 uur – Radio Antiqua

Radio Antiqua is een nieuwe groep van jonge internationale muzikanten gespecialiseerd in de uitvoering van oude muziek op historische instrumenten. In het eerste jaar dat Radio Antiqua optrad, won het ensemble zowel de jury- als de publieksprijs tijdens de Götinger Serie Historische Muziek 2013/2014 (Duitsland), jonge kunstenaars in residentie van het Centre Culturel van Ambronay (Frankrijk) en Collegio Ghislieri in Pavia (Italië). Het gezelschap werd uitgenodigd om zich te presenteren tijdens de fantastische Fringe concerten van Utrecht Oude Muziek Festival. Ook musiceerden ze op het Festival Classique (Nederland), Innsbrucker Festwochen Der Alten Musick (Oostenrijk), Festival d’Ambronay, Pavia Barocca en andere gespecialiseerde series in Europa.

Het ensemble werkt met een grote variatie instrumenten zoals de viool, blokfluiten, dulciaan, barokke fagot, luit, barokgitaar, theorbe, klavecimbel, cello en orgel. Met muziek uit de 16e eeuw tot die van het vroeg classicisme verzorgt Radio Antiqua gevarieerde concerten die het publiek weten te boeien.

Lucia Giraudo komt oorspronkelijk uit Argentinië, is solist en maakt als barokviolist deel uit van kamerorkesten en grote orkesten. Ze woont in Nederland. Ze heeft opgetreden met ensembles zoals Divino Sospiro, orkest van de Age of Enlightenment, Academia Montis Regalis, Harmonie Universelle en Holland Baroque Society. Lucia is medeoprichter van Radio Antiqua en speelt regelmatig als lid van het Ensemble Dianthus Berlijn. Lucia is momenteel master student van Kati Debretzeni aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Isabel Favilla is medeoprichter van Radio Antiqua, Duo Schifanoia en La Favilla. Ze heeft in Europa en Zuid-Amerika opgetreden met ensembles zoals Concerto d’Amsterdam, La Sfera Armoniosa, Le concert Bourgeois en Les Muffatti. Ze heeft cd-opnamen gemaakt met Il Complesso Barocco, Collegium Musicum Den Haag, Orquestra Barroca de Juiz de Fora en Les Muffatti. Sinds september 2012 studeert ze blokfluit op de Amsterdamse School voor vroegemuziek.

Giulio Quirici komt uit Italië. Hij speelt historische luiten, gitaren, theorbe en jazz-gitaar. Hij is continuo speler in diverse kamermuziekensembles en musiceerde onder leiding van o.m. Philippe Pierlot, Enrico Gatti, Charles Toet en Mike Fentross. Hij trad op in festivals van Ambronay, Pavia, Innsbruck, Modena, Utrecht en Brugge. Giulio studeerde af op het Koninklijk Conservatorium van Den Haag waar hij jazz en barokke muziek studeerde. Hij is momenteel werkzaam in Den Haag als gitaarleraar.

Mariano Boglioli, geboren in Argentinië, speelde klavecimbel en orgel met de meest gerenommeerde orkestrale ensembles in Argentinië en Uruguay onder leiding van Manfredo Kraemer, Juan Manuel Quintana en Marcelo Birman. Mariano is een actieve kamermusicus en leidt diverse instrumentale en vocale ensembles. Hij studeert momenteel bij Jaques Ogg en Patrick Ayrton aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.