Amuse-oreille sluit 2015 muzikaal af – woensdag 30 december 2015 20:00 uur

Amuse-oreille

Amuse-oreille sluit 2015 muzikaal af!

Martine Sikkenk en Nelleke ter Berg, samen Amuse-oreille vormend, spelen op woensdagavond 30 december o.m. werken van Vivaldi, Sor, Nas en Bartók. Na het concert is er gelegenheid elkaar en de musici te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje. De wijn wordt verzorgd door Vino Amore.

Locatie – Dorpskerk, Kerkplein 13, 3342BJ Hendrik-Ido-Ambacht

Toegang € 10 – CJP & 65+ € 9

Onder de 18 jaar gratis

Wat kan de concertbezoeker verwachten? Klassieke muziek, fijnzinnig tokkelspel, emotie en expressie: Het duo Amuse-oreille in een notendop. De mandoline, barokmandoline, gitaar en theorbe zijn verrassend rijk aan klankmogelijkheden, die Martine Sikkenk en Nelleke ter Berg dan ook graag laten horen! In hun gevarieerde programma’s komen alle klassieke muziekstijlen aan bod. Eigen bewerkingen worden afgewisseld met originele composities en muziek van hedendaagse componisten, die zich door Amuse-oreille lieten inspireren. In concertzaal, huiskamer, kerk of kasteel raakt het spel van Amuse-oreille menige gevoelige snaar.

Martine Sikkenk

Wanneer zij voor het eerst een mandoline hoort, weet Martine dat ze dit bijzondere instrument wil leren bespelen. Dat zij hierin een uitzondering was, bleek wel tijdens haar studie bij Benny Ludemann aan het Sweelinck Conservatorium, waar zij als eerste in Nederland het diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Verder studeerde zij in Duitsland bij professor Wilden-Hüsgen en specialiseerde zich in het bespelen van de barokmandoline. Martine speelt nu zowel oude als nieuwe muziek met diverse ensembles en orkesten. Zo speelt zij regelmatig met het Nieuw Ensemble en ASKO|Schönberg. Net als Nelleke speelt zij naast Amuse-oreille ook in ensemble Insomnio. Daarnaast heeft zij met vele symfonieorkesten en barokensembles gewerkt, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Nelleke ter Berg

Na een zoektocht langs verschillende instrumenten vond Nelleke in de gitaar, met haar warme klank en intieme sfeer, het instrument dat bij haar past. Zij studeerde bij Lex Eisenhardt aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam voor de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus en privé bij de inspirerende Canadese soliste Laura Young. Al geniet Nelleke van de gitaar als solo-instrument, ook in het samenspel ligt haar hart: Duo speelt zij in Amuse-oreille en Alicante (met zangeres/blokfluitiste Alice Gort-Switynck) en hedendaagse muziek als vaste gitarist van het ensemble Insomnio. Verder trad zij op met vele ensembles van diverse bezettingen. Sinds 2005 bespeelt Nelleke ook de prachtige theorbe, zowel voor continuospel in de oude muziek als ter verrijking van het oude muziekrepertoire in de programma’s van haar ensembles. Hiervoor nam zij les bij David van Ooijen.

 

Labels: