Ons concertseizoen 2020 -2021 kan doorgaan!

Helaas waren ook wij vorig seizoen gedwongen  de laatste concerten af te gelasten in verband met Covid-19. Wij zijn blij u mee te kunnen delen dat volgens de huidige stand van zaken de concerten voor het komende seizoen  door kunnen gaan, weliswaar met de nodige maatregelen. Vanaf twee weken voor het eerste concert kunt u deze maatregelen op onze site lezen.
De twee afgelaste concerten zullen toch doorgang kunnen vinden. ‘De muzikale wereldreis’ al op 19 september a.s., en het programma van Giardino Musicale in seizoen 2021- 2022.

19 september a.s. ‘Een muzikale wereldreis’.
Het eerste concert van dit seizoen is ‘Een muzikale wereldreis’, uitgevoerd door Wouter Harbers (piano) en Robert Cekov (viool). Dit concert, oorspronkelijk gepland voor maart jl. hebben wij moeten verzetten. Wij zijn dan ook dubbel blij dat u toch kunt genieten van dit bijzondere programma

Wouter Harbers en Robert Cekov laten horen hoe muziek wordt beïnvloed door de plek waar het geschreven is. In muziek uit Frankrijk voel je de sfeer van het gemoedelijke Franse landschap. In de Peer Gynt suite maak je een serene zonsopkomst mee, maar even later ook een daverende trollendans in de hal van de Bergkoning. En de muziek van verschillende Weense componisten lijkt verdacht veel op elkaar.

Die opvallende connectie tussen locatie en muziek maken Wouter en Robert duidelijk in ‘Muzikale Wereldreis’. Steeds voeren ze een aantal muziekstukken uit die in dezelfde regio of hetzelfde land zijn gecomponeerd. De overeenkomsten zijn dan zelfs voor de ongetrainde luisteraar te horen. Klassieke muziek van o.a. Chopin en Debussy komt aan bod, maar ook de hedendaagse componist Ludovico Einaudi. De beroemde Vijfde Hongaarse Dans van Brahms laat de vloer trillen. Van achter het orgel laat Wouter een opgewekte volksdans in de ‘Gigue’ van Bach horen.

Wouter Harbers (1986)
Wouter debuteerde in Het Concertgebouw in een uitverkochte Kleine Zaal. Hij liet zich op hoog niveau scholen bij Wibi Soerjadi en tijdens masterclasses in Oxford, waarvoor hij uit een internationale groep pianisten geselecteerd werd. Ook bracht Wouter vier albums uit. Klassieke muziek toegankelijk maken voor iedereen – dat is de missie van pianist Wouter Harbers. Liefhebbers van klassieke muziek maar ook mensen die nog nooit in Het Concertgebouw geweest zijn, trakteert hij op de mooiste muziek ter wereld.

Wouter doorweeft zijn concerten met interessante informatie en ludieke feitjes over de muziek. Dat levert een nieuwe luisterervaring op. Door de wisselwerking tussen pianist en publiek is de sfeer ontspannen en gezellig.

Robert Cekov (1968)
Afkomstig uit Strumica (Macedonie), begon Robert zijn vioolstudie al op jonge leeftijd. In 1989 rondde hij zijn conservatoriumstudie af in Novi Sad. Tijdens zijn studie gaf hij veel recitals op verschillende muziekfestivals o.a.in Belgrado, Skopje en Novi Sad. In het voormalige Joegoslavië won Robert een eerste en een derde prijs bij twee staatsconcoursen voor jonge violisten. In Nederland heeft hij in 1996 aan het Rotterdams Conservatorium zijn diploma behaald als uitvoerend musicus.   Hij speelt kamermuziek met verschillende ensembles, zoals het Mulder Consort, het Ichtus strijkkwartet en het Hollandsymfonia quintet.

 

Deze concerten staan gepland voor seizoen 2020-2021:

Zaterdag 19 september 2020

16.00-17.00 uur

Wouter Harbers (piano)
Robert Cekov (viool)

Een muzikale Wereldreis
Wouter Harbers en Robert Cekov laten horen hoe muziek wordt beïnvloed door de omgeving waar het is gecomponeerd. Klassieke muziek van o.a. Chopin en Debussy komt aan bod, maar ook muziek uit de Barok en hedendaagse muziek. Het geheel wordt aangenaam aan elkaar gepraat door Wouter Harbers. 
Zaterdag 10 oktober2020

16.00-17.00 uur
Duo Belder-Kimura
Pieter-Jan Belder (fortepiano)
Rie Kimura (viool)

 

Opmaat tot Beethoven
Hoewel Beethoven een uniek talent bezat, zou zijn muziek zonder de muziek van C.P.E. Bach en Mozart niet denkbaar zijn geweest. Dit programma geeft enkele mooie voorbeelden van werken die Beethoven naar alle waarschijnlijkheid gekend heeft en die vormend zijn geweest voor de ontwikkeling van zijn eigen onstuimige stijl.
Zaterdag 14 november 2020
16.00-17.00 uur
Combattimento
Van Leipzig naar Berlijn

De oude muzikale wereld, die in de composities van vader Johann Sebastian Bach zijn volmaakte vorm vond, komt in dit programma samen met de galante klanken van een nieuwe voorhoede, waaronder Bach’s  zoon Carl Philipp.

 

Zaterdag 12 december 2020
16.00-17.00 uurGerben Mourik (orgel)

 

Een orgelconcert in de sfeer van Advent en Kerst
Zaterdag 16 januari 2021
16.00-17.00 uur
Vocaal ensemble Credo
Rien Donkersloot
(orgel) 
Het programma wordt later bekend gemaakt
Zaterdag 13 februari 2021
16.00-17.00 uur
Duo De Thuiskomst
Quirine van Hoek (viool)
Ellen Zijm (accordeon) 
Gemengd programma van Barok tot de 20e eeuw.
Laat u verrassen door de schitterende combinatie van viool en accordeon en het virtuoze en ontroerende spel van dit duo.
Zaterdag 13 maart 2021
16.00-17.00 uur
Duo Mong
Aliya Iskhakova (piano)
Yulia Gubaydullina (viool) 
Muziek uit de 19e eeuw

Aliya Iskhakova en Yulia Gubaydullina zullen voor ons 19e eeuwse muziek vertolken, waaronder ook Russische componisten.

 

Zaterdag 17 april 2021
16.00-17.00 uurMusica Delectatio
Vocaal Ensemble Werkendam

 

Gemengd vocaal en instrumentaal Barokconcert